lukoil-banenr

Probabil că mulţi dintre voi aţi citit deja pe paginile site-ului AutoExpert, sau aţi aflat din alte surse faptul că Republica Moldova riscă să fie exclusă din sistemul de Carte Verde. Că este o problemă gravă se înţelege de la sine, însă iată ce scrie Vitalie Cojocari, care ne îndeamnă să acţionăm, altfel, consecinţele vor fi dezastruoase.

Pilot Autoexpert

Potrivit autorului, un grup necunoscut de oameni, „veneau băieții cu hârtii false din Italia, dar și din alte țări ale Europei și susțineau că li s-au bușit mașinile de către moldoveni. Fără să verifice nimic, autoritățile din Moldova au plătit, atenție, aproape 1 milion de euro. Până s-au prins ce și cum, plățile au fost făcute, banii au dispărut, fostul șef al Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule este de negăsit.”

Drept urmare, „din cauza fraudei uriașe, Consiliul Birourilor Carte Verde de la Bruxelles a propus recent suspendarea dreptului Republicii Moldova de la emiterea poliței Cartea Verde”. Acest lucru ar însemna că, „odată ajunși la granița cu România sau Ucraina, șoferii din Moldova vor fi nevoiți să cumpere o asigurare specială, de graniță, teoretic valabilă o lună”. Potrivit unor surse, o astfel de asigurare ar putea costa peste 200 de euro!

Iar pentru a nu fi admis acest lucru, autorităţile ar trebui să intervină şi să acopere gaura, să scumpească din nou Cartea Verde, pentru „a recupera” daunele și, evident, şoferii vor plăti!

sursa: independent.md
imagine simbol

Comentarii