lukoil-banenr

Se pare că anul 2016 este unul extrem de important pentru BMW. Pe lângă aniversarea a 100 de ani, germanii ne pregătesc și o nouă generație pentru unul dintre cele mai vândute modele, seria 5.

Noul BMW seria 5 va avea numele de cod G30 şi este așteptat să apară în 2016. Ca și actualul model, mașina va avea trei tipuri de caroserie, sedan, touring și GT. Platforma va fi una nouă, cunoscută sub numele ”CLAR”. Aceasta va fi construită din oțel, aluminium și carbon. Se vorbește că datorită noilor materiale, masa totală a maşinii va fi cu 80 kg mai mică în raport cu greutatea actualei generații. În plus, din ea vor deriva caroseriile noului seria 7, 6 și 3!

Cele mai importante noutăți însă ne așteaptă sub capotă. Vîrful de gamă, M5 va fi cu 180 kg mai ușor decît actualul iar sub capotă se va regăsi un propulsor de 600 CP! Se vorbește că va folosi aceiași cilindre, de 4,4 l volum și 8 cilindri. Mai mult, în premieră noul M5 va dispune de tracțiune integrală!

La cealaltă extremă se va afla un motor diesel de 1,5 litri volum în 3 cilindri, care se va regăsi pe versiunea 518d care dezvoltă 150 de cai putere. O altă premieră la noul seria 5 va fi tracțiunea. Nu vorbim de cea integrală care este un lucru firesc, dar de tracțiunea pe puntea față. Se vorbește că aceasta va fi prezentă pe motoarele în 3 și 4 cilindri! Dacă zvonurile se confirmă, BMW riscă să dezamăgească fanii mărcii care pun mare accent pe tracțiunea spate!

Comentarii