lukoil-banenr

Coreenii de la Kia au provocat publicul de mai multe ori cu tot genul de teasere al noii Kia Optima dar iată că astăzi, au publicat prima imagine a acestuia!

Pilot Autoexpert

Noua Kia Optima are un rol foarte important în gama constructorului coreean şi vine să se lupte cu VW Passat, Mazda 6, Ford Mondeo și Opel Insignia. Din poza alăturată putem trage concluzia că mașina seamănă mult cu Sportspace, concept prezentat la Geneva în luna martie. Cel puțin a preluat elementele de design al blocurilor optice, grilei radiatorului, dar a și barei de protecție.

2016-Kia-Optima-Carscoops-Sedan3

Producătorul declară că noul model va oferi mai mult spațiu pasagerilor, o listă impresionantă de opțiuni și gadgeturi regăsite şi pe mașinile premium, o gamă largă de motoare, iar calitatea materialelor va concura cu cea a mașinilor din clasa premium. Motoarele disponibile pe piaţa americană vor fi celea regăsite pe Hyundai Sonata, benzinarele de 1,6 și 2 l volum turbo dar și un propulsor aspirat normal de 2,4 l volum. Europenii însă vor avea parte și de motoare fi diesel, cel mai probabil unităţile de 1,7 și 2 l volum.

Mai multe detalii despre noul model vom afla doar după lansarea oficială programată în cadrul salonului auto de la New York care își va deschide ușile pentru public săptămîna curentă.

Comentarii