lukoil-banenr

Scrisoare din partea executorului judecătoresc, prin care un șofer din capitală trebuia să achite 1000 de lei, s-a dovedit a fi o scrisoare nevalabilă.

Pilot Autoexpert

După ce portalul Autoexpert.md a publicat un articol, în care un șofer, amendat cu 100 de lei pentru o încălcare surprinsă de camerele de supraveghere a traficului rutier, a fost înștiințat că trebuie să achite 1000 de lei executorului judecătoresc, lucrurile au luat o altă întorsătură.

Vedeţi voi, scrisoarea, de fapt, a fost trimis pe o adresă greșită! Şoferul care a fost amendat ar fi indicat o adresă falsă, sau, cei care au întocmit procesul verbal au comis o greșeală, așa sau altfel, bărbatul care este domiciliat pe adresa menționată în scrisoare nu are nicio legătură cu încălcarea și nici cu șoferul care a comis-o. Despre acest lucru ne informează Ion Gribineţ, ajutorul executorului judecătoresc Augustin Bodrug.

Solicitat de Autoexpert.md, domnul Gribineț a declarat că la mijloc ar fi vorba de o neclaritate. „În adresa noastră a parvenit un proces-verbal întocmit pe numele lui Mihail Arusoi, care ar fi încălcat regulamentul circulației rutiere pe o stradă din sectorul Rîşcani al capitalei, în timp ce se deplasa la volanul unui automobil de model BMW X5. În procesul verbal era indicată adresa, iar când am expediat scrisoarea, am fost contactaţi de către persoana care locuiește pe acea adresă și a zis că el și-a achitat amenda.

„Dar era vorba de o altă amendă, nu de cea care este în scrisoare. Verificăm acum în baza de date să stabilim adresa exactă unde este domiciliat Mihail Arusoi”, a subliniat Gribineț. Conducătorul auto, care a primit scrisoarea s-a dovedit a nu fi cetățeanul Mihail Arusoi, dar Eduard Gangan.

Contactat telefonic, Eduard Gangan, a declarat pentru Autoexpert.md că a fost o eroare. El nu-l cunoaște pe Mihail Arusoi și nici nu-şi poate închipui cine a comis eroarea şi cum a ajuns adresa sa de domiciliu indicată în procesul verbal. Ajutorul executorului judecătoresc susţine că Eduard Gangan cel care a primit scrisoarea, poate să nu o ia în seamă, aceasta va fi anulată deoarece nu-l vizează pe el. Bineînţeles, nimeni nu a prezentat nici o scuză de rigoare, că na, de ce ar face-o?

N.R. Ne întrebăm, ce ar fi fost în cazul în care, domnul Eduard, şi-ar fi onorat „obligaţiunile” străine şi ar fi achitat acea amendă. Aşa cum se întâmplă des tot felul de erori umane, atât de nevinovate, iar unii şoferi, preferă să achite banii decât să fie plimbaţi pe drumuri.

Din câte îmi amintesc eu, cam des se întâmplă ca angajaţii Centrului Unic de Monitorizare şi Control a Traficului Rutier, să comită tot soiul de greşeli. Mai întâi trimit procese verbale cu amenzi, fără poze cu încălcările înregistrate, proprietarilor de maşini a căror automobile au fost casate de mult timp sau zac ruginite, apoi mai încurcă o adresă, după care numerele de înmatriculare şi tot aşa!

Am încercat să obţinem o reacţie chiar de la domnul Augustin, executorul judecătoresc, însă din păcate acesta se afla în şedinţă şi nu a putut răspunde la apel. Noi însă vom insista ca executorul să ne confirme acea „eroare” ca fiind una comisă de angajaţii CUMTR şi nu de către însuşi Bodrug Augustin. Totodată, sperăm ca şi CUMTR să se autosesizeze cu privire la aceste cazuri în speranţa că îşi vor reinstrui angajaţii pentru ca ulterior, omul de rând să nu îşi plimbe câinele la tot felul de oficii în căutarea adevărului şi dreptăţii.

Aşa cum am promis, în zilele care urmează, vom veni şi cu o reacţie din partea avocaţilor, cu sfaturi utile şi recomandări utile pentru şoferii care s-au mai întâlnit cu astfel de cazuri.

Aici puteţi accesa postarea anterioară. 

12048654_566224596858969_75146343_n

12025332_566224590192303_1870424064_n

Comentarii