lukoil-banenr

Ieri aţi aflat cu toţii că primarul nostru brav, Dorin Chirtoacă, a cerut ca în oraş să fie instalate mai multe limitatoare de viteză. În viziunea lui aceasta ar fi singura metodă efectivă în lupta cu vitezomanii şi astfel va contribui la siguranţa pietonilor. Undeva, ar putea avea dreptate.

Pilot Autoexpert

Din păcate însă, omul nostru de la Coloniţa, nu a pomenit nimic despre faptul că aceste treceri de pietoni ar trebui întâi de toate AMENAJATE! Adică, să fie iluminate corespunzător, iar pe asfalt să fie aplicat marcajul rutier respectiv. Probabil ar fi o surpriză pentru domnul primar, să afle că astfel arată mai toate trecerile de pietoni din LUME.

Dar, să revenim la subiectul principal, adică titlul acestei postări. Pietonul, în special pietonul din Moldova, este mai deosebit decât alţi pietoni din ţările înalt dezvoltate. Acesta se remarcă prin faptul că are cel puţin trei vieţi şi este întotdeauna grăbit şi preocupat. Mai mult de atât, se pare că pentru moldoveni, este mai important să parcurgă drumul cel mai scurt, chiar dacă acesta ar putea fi ultimul drum. De ce ai face încă cinci paşi în plus, când poţi să te bucuri de o viaţă frumoasă în scaunul cu rotile?

Drept dovadă, avem filmarea video care a fost publicată pe reţeaua de socializare Facebook. Doi pietoni, dintre cei mai speciali probabil, (o fi de vreo rasă mai inteligentă) au considerat de cuviinţă să traverseze strada exact pe unde le-a abătut lor, şi nicidecum pe trecerea specială. Mă întreb, pe ăştia, domnule primar, cine îi va proteja? Ce fel de obstacol se poate instala în calea şoferilor, care plătesc taxe exorbitante pentru drumurile necurăţate, nemăturate, pline de mizerie şi împodobite cu gropi, pentru ca mamiferul cu două picioare şi un cap pe umeri să înveţe să nu îşi pună viaţa în pericol?

De ce trebuie să avem oameni traumaţi, persoane decedate şi alţii, şoferi nevinovaţi, băgaţi în puşcărie?

P.S. Dorin, pune te rog mâna pe o cutie de vopsea şi o perie şi hai la pictat asfaltul, e primăvara deja!

Comentarii