lukoil-banenr

Stimaţi conducători auto, Vă scriu un nou mesaj, de data aceasta adresat puţin mai personal. Întîi de toate aş vrea să ştiţi, că orice problemă cu care vă confruntaţi voi ca şi automobilişti, îmi este extrem de bine cunoscută şi mie, aşa cum şofer sunt şi eu. Vă înţeleg perfect, pe fiecare în parte, atunci când vă plângeţi că nu avem locuri de parcare suficiente, că drumurile sunt proaste, taxele exagerate iar carburanţii extrem de scumpi.

Pilot Autoexpert

Însă, în pofida tuturor acestor factori, vin cu o mare rugăminte către voi, să rămânem OAMENI!

Să cedăm trecerea pietonilor, oricât de grăbiţi nu am fi, astfel vei fi sigur şi tu că acesta ajunge în siguranţă pe cealaltă parte a drumului. Să fim mai atenţi, privind în oglinzile retrovizoare, la maşinile cu girofarul pornit şi semnalul sonor activat, pentru că s-ar putea ca cineva să aibă nevoie urgentă de ajutor medical, iar pentru acel cineva, fiecare secundă este preţioasă. La fel e şi în cazul pompierilor, sau a echipajelor de poliţie! Cedează-le trecerea!

Fii mai responsabil şi în ambuteiaje, iar dacă ştii că nu reuşeşti să te încadrezi în intersecţie, ai răbdare te rog şi porneşte la următorul semnal verde al semaforului, nu bloca trecerea maşinilor în intersecţie! O să ajungi la timp crede-mă, fă-o din contul tău, nu a celorlalţi şoferi care trebuie să aştepte până eliberezi tu intersecţia!

Iar dacă eşti în căutarea unui loc de parcare, te rog eu mult, asigură-te că nu deranjezi pe nimeni, nici maşina de salubritate care are grijă să ne facă oraşul mai curat şi nici muncitorii le însoţesc. În continuare, ai găsit un loc de parcare? Bine! Dar parchează-te astfel încât, să se bucure de un loc liber şi un şofer vecin, exact ca tine. Şi cel mai important, asigură-te că nu eşti un obstacol în calea pietonilor! Pentru că o mamă tânără îşi plimbă odrasla în căruţ şi trebuie să îţi ocolească superba ta maşină, să iasă pe banda rezervată automobilelor, expunându-se unui risc major (!), ca să nu mai zic de disconfortul creat.

Dincolo de asta, există printre noi şi oameni cu handicap, pe care soarta i-a fixat în scaunul cu rotile! Cu siguranţă că eşti prea grăbit şi implicat în tot soiul de activităţi ca să îi observi, dar ei sunt printre noi şi sunt cei mai neajutoraţi dintre noi toţi. Iar tu, cel care ai parcat automobilul de model Opel Astra, chiar pe trotuar, pe strada Mircea cel Bătrân din capitală, în data de 30 noiembrie curent la orele 13, tocmai i-ai făcut cuiva viaţa mai grea, unui biet om în scaunul cu rotile. Tu, ai decis că e mai important să te caţări cu maşina pe trotuar şi să îi obligi pe toţi să te evite…

Nu ştiu ce o fi în capul tău, dar dacă stau să mă gândesc bine, nu a fost nimic! Poza asta ar trebui să o porţi cu tine tot timpul, să îţi amintească de ziua în care ai încetat să mai fii om, ai devenit un porc!

sursa: StopHam Moldova

Comentarii