lukoil-banenr

Imagini live şi informaţii oficiale cu noul Jaguar F-Type

Jaguar F-Type a fost dezvelit la Musee Rodin înainte de prezentarea oficială de la Salonul Auto de la Paris. Noul roadster Jaguar este aşteptat să debuteze în showroom-uri începând cu luna mai a anului viitor. Iniţial F-Type va fi oferit doar în versiune roadster, dar englezii vor lansa şi un coupe la un an şi jumătate de la debutul versiunii decapotabile. Încă de la lansare, Jaguar F-Type este oferit în trei versiuni de motorizare, care oferă între 340 CP şi 495 CP.

Pilot Autoexpert

Versiunea de bază a primit numele F-Type şi este adusă în mişcare de un motor V6 de 3.0 litri capabil de să dezolte 340 CP, accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde şi poate să atingă 260 km/h. Versiunea de motorizare de la mijlocul gamei este F-Type S, care oferă 380 CP din acelaşi motor V6 şi reuşeşte în 4.9 secunde să sprinteze de la 0-100 km/h, fiind capabil să accelereze până la o viteză maximă de 275 km/h. Versiunea de top este F-Type V8 S – dezvoltă 495 CP şi 625 Nm. Aceasta asigură un sprint 0-100 km/h în 4.2 secunde şi o viteză maximă limitată electronic la 300 km/h. Jaguar F-Type S şi F-Type V8 S primesc standard un sistem de evacuare activ, care poate oferi un sunet mai sportiv odată cu apăsarea unui buton special. În plus, există şi un spoiler spate activ, care se ridică automat pentru a oferi o apăsare aerodinamică de până la 120 kilograme.

Toate motorizările sportcarului Jaguar F-Type sunt oferite în standard alături de o transmisie automată Quickshift cu opt trepte. Versiunea S a lui F-Type are şi o funcţie Dynamic Launch, care permite obţinerea unui demaraj mai bun la startul de pe loc. Noul F-Type va avea manevrabilitatea asigurată de o suspensie faţă cu braţe duble în formă de A realizate din aluminiu, suspensia spate e de acceaşi construcţie. Tracţiunea – doar pe puntea spate.

Masa Jaguar-ului F-type este cu 220 de kg mai mare decât a concurentului Porsche Boxster S: 1570 kg vs. 1350 kg, însă oficialii de la Jaguar afirmă că concurenţi pe care îi i-au în calcule sunt Porsche 911 Cabrio şi Aston Martin V8 Vantage Roadster, oare nu prea ambiţios?

Comentarii