lukoil-banenr

Îmbunătățiri pentru Jaguar

Pe la sfârșitul lunii februarie, cei de la Jaguar au lansat noul model XF Sportbrake, iar acum au apărut primele fotografii și informații oficiale despre o serie de îmbunătățiri pentru XF, XF Sportbrake și XJ. În primul rând, schimbările sunt de ordin tehnic, pentru că vor fi disponibile două motoare noi pe benzină. Mai exact, unitatea de 2.0 litri cu patru cilindri va fi capabilă să ofere 240 CP și 340 Nm, iar apoi ne referim la motorul V6 de 3.0 litri cu 340 CP și un cuplu de 450 Nm.

Pilot Autoexpert

În plus, XF și XF Sportbrake vor beneficia și de o versiune revizuită a motorului diesel cu patru cilindri de 2.2 litri, din care se pot scoate 163 CP și 200 CP în locul celor 190 CP oferiți în prezent. Pentru îmbunătățirea consumului de combustibil și reducerea emisiilor de noxe, Jaguar va echipa modelele cu o nouă cutie de viteze automată cu opt trepte și cu sistemul Stop/Start. Astfel, conform producătorului, motorul diesel de 2.2 litri va consuma în ciclu combinat 5,1 l/100 km și va avea emisii de 135 g/km.

Atât versiunea cu 240 CP cât și cea cu 275 CP produși de unitatea V6 de 3.0 litri turbodiesel va consuma în ciclu combinat 6,0 l/100 km, iar valoarea emisiilor de noxe va fi de 159 g/km.

Varinata sportivă Jaguar XFR cu 510 CP va putea fi dotată cu pachetul Speed care a fost îmbunătățit. Astfel, pe lângă modificările spoilerului frontal și cele aduse eleronului, XFR va beneficia de un motor și o cutie de viteze revizuite. Pentru limuzina XJ, Jaguar a pregătit suspensii noi.

XF, XF Sportbrake și XJ le vor răsfăța simțul auditiv al ocupanților printr-un sistem audio nou de la Meridian, oferit cu două puteri diferite: de 380 W și 825 W. Doar muzica trebuie aleasă cu grijă…

Comentarii