lukoil-banenr

Imperia revine!

Imperia a fost o marcă auto din Belgia care a produs maşini în prima jumătate a secolului al XX-lea, după care a intrat în anonimat. 50 de ani mai târziu, firma a fost cumpărată pentru doar 400 de euro de către compania Green Propulsion, care şi-a propus să construiască o maşină sport hybridă. Aici puteţi vedea ce au reuşit să realizeze.

Pilot Autoexpert

Imperia GP a fost desenată de către belgianul Denis Stevens, care a ales o grilă a radiatorului verticală şi aripi laterale inspirate din maşinile de epocă, în timp ce interiorul are parte de foarte multe linii curbe, precum şi de instrumente de bord analogice, care continuă tema de inspiraţie retro.

Sistemul de propulsie, dezvoltat de Green Propulsion, combină un motor turbo pe benzină de 1,6 litri de provenienţă BMW/PSA, care produce 200 CP şi 260 Nm, cu un motor electric care dezvoltă 150 CP şi un cuplu de 350 Nm, ceea ce înseamnă că puterea totală a sistemului este de 350 CP, iar cuplul maxim e de 610 Nm, suficient pentru un sprint de la zero până la 100 km/h în şase secunde în modul exclusiv electric şi în patru secunde în modul hybrid.

Viteza maximă este limitată la 216 km/h pentru a evita descărcarea totală a bateriilor – un set cu o capacitate de 11 kWh, care oferă o autonomie maximă de 60 km în modul exclusiv electric şi pot fi încărcate în patru ore şi jumătate.

Cifrele oficiale arată că valoarea consumului mediu este de doar 1,9 l/100 km, în timp ce emisiile de dioxid de carbon sunt de 50 g/km.

Imperia GP cântăreşte doar 1.200 kg şi primele exemplare ale maşinii vor costa 125.000 de euro fiecare, însă oficialii companiei belgiene au spus că vor lansa, în viitor, o versiune de bază, care va costa 95.000 de euro.

Comentarii