lukoil-banenr

Impozantul Citroen C6 nu va mai fi produs

Compania Citroen va scoate din producţie modelul C6 la finele lunii curente. Modelul este printre ultimele berline din acest segment vândute de o marcă franţuzească şi nu va avea un succesor.

Pilot Autoexpert

În primele zece luni ale anului curent, Citroen a vândut doar 556 unităţi C6 pe piaţa din Europa, făcând acest model neprofitabil pentru concernul PSA Peugeot-Citroen. Marca soră a celor de la Citroen, Peugeot, a renunţat de multă vreme la echivalentul lui C6 în gama proprie, preferând să lanseze modelul 508, menit să înlocuiască atât 407, cât şi 607.

În timp ce francezii renunţă treptat la acest segment, producătorii germani domină de la distanţă clasa berlinelor mari. BMW Seria 5 este cel mai bine vândut model în primele zece luni ale anului pe întreaga Europă, cu 101.600 unităţi, urmat de Audi A6 şi Mercedes-Benz E-Klasse. E-Klasse va da naştere unui nou model în acest segment, construit de francezii de la Renault, care va fi comercializat sub marca Initiale Paris, spun cei de la Automotive News.

Comentarii