lukoil-banenr

Incredibil dar totuși pare a fi adevărat, în anul 2019 șoferii din capitală vor avea posibilitatea de a-și parca automobilele într-o parcare subterană care urmează a fi construită în Piața Marii Adunări Naționale din centrul oraşului Chişinău.

Pilot Autoexpert

Cel puțin astaa susține edilul capitalei Dorin Chirtoacă, într-o declarație făcută săptămâna aceasta. Dânsul a anunțat că în viitorul apropiat va avea loc demararea construcției celei mai mari parcări din Chișinău pe teritoriul Pieții Marei Adunări Naționale iar lucrările trebuiesc finalizate până în anul 2019 inclusiv.

Grupul de arhitecți implicați în acest proiect municipal susține că, costul acestei construcții se ridică în mediu la 15 milioane de euro, cu 4 milioane de euro mai mult decât prima schiță a parcării subterane prezentată chișinăuienilor în 2013. Suma impunătoare ne va oferi 45 mii de metri pătrați în trei nivele. Costul acestor servicii se planifică a fi estimat la 20 lei per oră în care se oferă un loc de parcare amenajat, sigur și curat. Dacă minunea va avea loc, aceste construcții vor paraliza utilitatea Bulevardului Ștefan Cel Mare și vor sărăci aspectul exterior al centrului capitalei pentru o perioadă de timp însă finalul promite a fi unul frumos!

Suntem curioşi câţi dintre conducătorii auto din ţară sunt gata să achite 20 lei pentru o oră de parcare, în condiţiile în care, la ora actuală, această sumă se ridică la echivalentul unui euro (1 euro).

Comentarii