lukoil-banenr

În America a debutat cel mai rapid electrovehicul de serie!

Detroit Electric este o companie americană, specializată în construcţia automobilelor echipate cu propulsie electrică, cu sediul localizat în Michigan. Acest constructor a reuşit să se înscrie în istoria lumii auto cu o producţie de aproximativ 13.000 de electrovehicule la începutul anilor 1900. Cu regrete însă, pentru industria auto, Detroit Electric nu a rezistat prea mult pe piaţă, dar, după aproximativ şapte decenii de absenţă, constructorul de peste Ocean este pe cale să reînvie.

Pilot Autoexpert

SP:01 devine astfel primul produs al companiei americane din secolul XXI, care va intra în producţia de serie începând cu luna august a acestui an şi va fi construit într-o ediţie limitată la doar 999 de unităţi. Fiecare exemplar va putea fi cumpărat contra unui preţ de pornire de 135.000 de dolari. Pentru acestă sumă viitorii clienţi vor primi un Lotus Exige complet electric, ce se poate lăuda cu o caroserie realizată din fibră de carbon, plus un motor montat central, ce dezvoltă aproximativ 201 cai putere şi 225 Nm.

Din lista de caracteristici tehnice ale lui Detroit Electric SP:01 mai fac parte şi o greutate de numai 1.067 kilograme, o suspensie proiectată special, plus un sistem de frânare de înaltă performanţă. Iar datorită acceleraţiei de la 0 la 100 km/h în doar 3.7 secunde şi a vitezei maxime de 250 kilometri pe oră, electrizantul automobil din Detroit îşi adjudecă şi titlul de cel mai rapid model cu emisii zero al momentului.

Iar deoarece vorbim despre un vehicul cu propulsie complet electrică, nu putem să nu menţionăm şi că noul Detroit Electric SP:01 se bucură şi de o autonomie de peste 290 kilometri, precum şi de o reîncărcare a bateriei în aproximativ 4.3 ore.

Comentarii