lukoil-banenr

Sărăcia îi determină pe unii oameni să recurgă la acţiuni tot mai ciudate, iar ceea ce a reuşit să surprindă camera de bord a unei maşini poate servi drept exemplu în care pietonul pare să îşi fi înscenat propriul accident. Motivul? Nu îl cunoaştem exact, însă practica arată că asemenea „întâmplări nefericite” deseori se dovedesc a fi o escrocherie de succes, bine pusă la punct, mai ales în Federaţia Rusă.

Pilot Autoexpert

Iată cum funcţionează totul. Pietonul se pregăteşte să traverseze strada, cel mai des într-un loc interzis şi cu o vizibilitate redusă, iar când maşina se apropie acesta din senin se aruncă în faţa automobilului. Indiferent cine se face vinovat de producerea accidentului, şoferul este cel care are de suferit cele mai mari prejudicii materiale, pe lângă amenda pe care o va primi şi obligaţiunea de a-i achita pagubele morale şi de sănătate pricinuite victimei căzute sub roţile maşinii. Iar pentru a nu se ajunge în instanţa de judecată, şoferii preferă să „achite pe loc” daunele bietului om accidentat.

O situaţie similară se pare că a avut loc şi în capitală, unde şoferul unui maxi taxi, a încercat să treacă în grabă strada, doar că la jumate de drum s-a poticnit şi a căzut jos, chiar în faţa automobilului. Nu putem fi siguri dacă bărbatul s-a speriat, sau chiar s-a împiedicat, cert este că totul arată cel puţin înscenat, ori de părerea asta nu suntem doar noi. Videoclipul publicat pe pagina site-ului point.md a stârnit o mulţime de reacţii negative, iar unii forumişti chiar au adus şi dovezi concludente că pietonul nu a fost lovit de maşină ci a căzut chiar în faţa ei!

Voi ce părere aveţi? A fost un accident înscenat, sau e doar neatenţia pietonului? Oricum nu ar fi, maximă atenţie la volan şi nu uitaţi că prioritar pentru un automobil este nu timpul în care accelerează ci timpul în care reuşeşte să oprească definitiv, iar BMW-ul din imagini a demonstrat că are frânile în regulă!

Comentarii