lukoil-banenr

La începutul săptămânii, Inspectoratul Național de Patrulare a derulat o acțiune pe traseul Chișinău – Orhei pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză. Scopul principal al acestei operațiuni a fost ca întotdeauna, siguranța rutieră.

Pilot Autoexpert

Deoarece mulți șoferi depășesc limita de viteza și nu conștientizează faptul că siguranța lor și a celor din jur depinde de ei, Inspectoratul Național de Patrulare a decis să îi penalizeze un pic. Astfel, două mașini capcană echipate cu „Radar” au fost amplasate regulamentar, una pe centura de ocolire a orașului Orhei, iar a doua, în localitatea Peresecina.

Imediat după fixarea încălcării, în regim online se transmitea informația inspectorilor de patrulare, care se aflau în apropriere, cu ulterioara stopare și documentare. Pe parcursul unei zile, doar într-o singură localitate și direcție de circulație, 615 de conducători auto au depășit limita de viteză admisă, dintre care 104 mașini cu numere străine, scrie site-ul știri.md.

Din numărul total, la fața locului au primit proces-verbal 263 de șoferi (42,7%) și anume:
-132 de șoferi au depășit cu până la 20 km/h;
– 118 de șoferi cu 20 – 40 km/h;
– 11 conducători auto – mai mult de 40 km/h a vitezei maxime admise.

Doar în această zi, 123.600 lei urmau să fie acumulați la buget, dacă se aplică amenda minimă, dintr-un număr 263 de încălcări documentate (61.800 de lei dacă se achită în 72 de ore). Câte alte încălcări au fost înregistrate în total pe parcursul altor zile, rămâne un mister.

Inspectoratul Naţional de Patrulare menționează că ceilalți 352 de conducătorii auto vor primi la domiciliu documentul control trafic al încălcării și citația de prezentare la Centrul Unic de Monitorizare și Control.

AutoExpert amintește că depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum:
– de la 10 la 20 km/oră, se sancționează cu amendă de la 300-600 lei și 3 p.p.
– de la 20 la 40 km/oră, se sancționează cu amendă de la 600-900 lei și 4 p.p.
– mai mult de 40 km/oră se sancționează cu amendă de la 1200-1500 lei și 5 p.p.

Comentarii