Foto: https://www.facebook.com/aiparcatcaunbou/
lukoil-banenr

De la etapa de disconfort, parcarea pe două locuri a ajuns să fie o problemă deja. Numărul de maşini vândute în toată lumea creşte zilnic însă numărul de parcări rămâne acelaşi. Iată de ce, în unele ţări se trec deja la măsuri mai drastice în adresa celor care parchează prost.

Pilot Autoexpert

În Moldova, unde mulţi cetăţeni au rămas blocaţi în era primitivă, acest fenomen doar va lua amploare. În timp ce în Israel, a fost deja propusă o modificare de lege, prin prisma căreia, parcatul pe două locuri va fi văzut la fel de grav ca şi condusul în stare de ebrietate sau fără permis de conducere! Se pare că autorităţile locale doresc să dea mai mulă libertate în acţiuni poliţiştilor, nu doar pentru a impune respectarea regulilor de circulaţie pe şosea, dar şi în afara acesteia.

Astfel că în rezultatul aprobării legii, orice parcare contrară regulamentului, în măsura în care restricţionează sau limitează trecerea/parcarea unui alt automobil, va fi considerată o abatere gravă şi o ofensă, iar poliţiştii vor avea tot dreptul să acţioneze.

Deocamdată nu se cunoaşte care va fi amenda maximă pentru astfel de încălcări, însă aşa cum precizează site-urile de ştiri internaţionale, atribuirea la „acte criminale” a parcării duble, ar putea fi sancţionată cu o amendă usturătoare sau privare de libertate pe un termen de minim doi ani de zile.

Comentarii