lukoil-banenr

Vă place sau nu, dar Nissan Leaf este la ora actuală cel mai popular vehicul electric în lume, înregistrând vânzări respectuoase pentru un EV. Astfel numai în luna decembrie a lui 2014 au fost vândute 158.000 de unităţi la nivel mondial. Nu e de mirare, că în ţara sa natală, numărul staţiilor de reîncârcare cu energie electrică au depăşit cu succes numărul staţiilor de alimentare cu carburanţi.

FLYONE

Dacă eşti unul dintre împătimiţii motoarelor cu ardere internă, care nu poţi ceda sunetul unui V8 în schimbul zumzăitului unui cuptor cu microunde atunci îţi înţelegem perfect frustrarea. Suntem şi noi la fel ca tine. Totuşi, nu poţi nega faptul că viitorul acestor maşini se apropie cu paşi rapizi! Iar dacă ne dorim cu multă sinceritate un mediu ambiant cât mai pur ecologic, atunci trebuie să le acceptăm în viaţa noastră.

diselok

Trecând peste frustrări şi semne de nostalgie pentru viitorul care încă nu e un trecut, trebuie să recunoaştem că energia electrică este mai ieftină iar EV-urile dotate cu motoare electrice vor deveni în viitorul apropiat mai ieftine şi mai uşor de întreţinut. Ori cel puţin asta încearcă să ne convingă producătorii de vehicule electrice de talie mondială, aşa cum este Nissan. În timp ce pentru construcţia unei reţele de benzinării au fost consumaţi ani de zile, pentru a amenaja o reţea de alimentare cu energie electrică durează mult mai puţin şi este un proces mult mai simplu!

Potrivit celor de la Nissan, citaţi de Bloomberg, numărul staţiilor de alimentare pentru EV-uri a ajuns la 40.000 în timp ce staţiile peco sunt în număr de numai 34.000! Acest lucru se datorează în mare parte noului model Nissan Leaf, iar dacă mai luăm în calcul şi expansiunea celor de la Tesla atunci situaţia se va schimba şi mai mult în următorii ani!

 

Comentarii