lukoil-banenr

Anual capitala Marii Britanii găzduieşte o sumedenie de turişti, evadaţi din marele megapolisuri ale lumii şi care îşi caută răcoarea în oraşele englezilor. Printre aceştia se numără şi milionarii care inundă străzile londoneze la volanul unur supercaruri exotice de toată frumuseţea. Pentru împătimiţii de motoare, este un prilej de bucurie, însă pentru marea majoritate a locuitorilor acestui oraş, este un adevărat coşmar!

Pilot Autoexpert

Iar asta deoarece, atât stranierii cât şi englezii, proprietari de adevărate bijuterii pe patru roţi, ambalează la maxim motoarele  generând astfel sunete mai puţin fascinante pentru „omul de rând”. Cei mai ofticaţi s-au plâns dintotdeauna pe zgomotul motoarelor turate, iar într-un final, autorităţile au trecut de partea lor. Acum în baza unei noi legi Public Spaces Protection Order (PSPO), proprietarii de maşini tunate/modificate/exotice şi alte minunăţii de sportcaruri, vor putea fi sancţionaţi pentru perturbarea ordinii publice.

5600667869_fd77c76711_b

De acum încolo, este interzisă nu doar ambalarea motorului în turaţii maxime, ci şi accelerările rapide, derapajele, claxoanele, burnout-ul, dar şi cel mai important, cursele de stradă, chiar dacă acestea se rezumă doar la un „start” la semafor! Nu ai voie nici să laşi motorul pornit să lucreze în gol, atunci când maşina staţionează!

În caz de nesupunere, ori, atunci când cineva simplu te toarnă la poliţie, rişti să fii sancţionat cu o amendă de până la 1.000 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 1.500 de euro! De menţionat că a fost creată şi o linie fierbinte „specială”, activă 24 de ore din 24, la care cetăţenii pot denunţa comportamentul antisocial al unor şoferi 🙂

Comentarii