lukoil-banenr

In memoriam Caroll Shelby: un Cobra de 850 CP

Ca tribut pentru mărețul Caroll Shelby, care a trecut în lumea celor drepți în mai anul acesta, la vârsta de 89 de ani, Frends of Caroll Shelby (un proiect Ford Racing în colaborare cu mulți alții) au construit un exemplar unicat de GT5000 Cobra. Și are 850 CP mulțumită celor de la Ford Racing, care au scos untul dintr-un V8 supraalimentat cu compresor mecanic. OPT SUTE CINCIZECI. Uau.

Pilot Autoexpert

Pentru a putea stoarce atât de mult din motorul de 662 CP de pe Shelby GT500, Friends of Carroll – un grup de manufacturieri și furnizori de piese – au pălmuit motorul un compresor Whipple de 4,0 litri.

Pentru a pune puterea pe asfalt așa cum trebuie, are roți de 312 mm pe spate, încălțate cu pneuri de 345. Și are și un kit widebody și este vopsit în culorile consacrate Cobra – Guardsman Blue cu dungi Wimbledon White – folosite pe roadsterele din anii ’60.

Shelby American a plusat cu o capotă personalizată, cu frâne Shelby Wilwood și cu jante de 20 de inci.

Mașina-tribut a fost dezvelită de Edsel Ford II – membru al consiliului director – din partea Ford Motor Company și de către John Luft – președintele Shelby American – în cadrul Rolex Monterey Motorsports Reunion, unde Cobra este marca ediției de anul acesta. Reprezentantul Ford Jim Farley spune: „Chiar și la vârsta de 89 de ani, Caroll era o sursă de inspirație pentru noi toți. Anul acesta marcăm aniversarea de 50 de ani de la debutul originalului Shelby Cobra. Unicatul pe care l-am creat nu este altceva decât mașina pe care Caroll voia să o transforme din Shelby GT500 în Cobra.”

Comentarii