statie de alimentare cu energie electrcica
lukoil-banenr

Pilot Autoexpert

Săptămâna trecută, la complexul expozițional MoldExpo a fost prezentată stația de alimentare cu energie electrică – ENSTO CHAGO.

 

În premieră pentru Moldova, au fost prezentate stațiile de alimentare cu energie electrică al autoturismelor. Evenimentul a avut loc în cadrul expoziției MoldEnergy desfășurate la complexul expozițional Moldexpo săptămîna trecută.

statie de alimentare cu energie electrica

 

Publicul a putut face cunoștință cu stația de alimentare cu energie electrică ENSTO CHAGO. Aceasta poate alimenta simultan două automobile, dispune de protecție, are o carcasă ușor de îngrijit și curățit, poate fi instalată în spații deschise – atât case particulare cât și parcări sau locuri publice și alimentează mașina în 4 ore.

ENSTO CHAGO

 

Sunt disponibile mai multe moduri de conectare, cu priză obișnuită și rapidă cu 3 faze la 32 A.

ENSTO CHAGO

 

Consumul de energie electrică poate fi achitat printr-un card bancar sau prin intermediul telefonului mobil.

Stațiile ENSTO CHAGO sunt de producție filandeză și au deja o reprezentanță la Chișinău, lucru care ne facem să credem că în curînd acestea vor fi funcționale și puse la dispoziția șoferilor. Mai mult, reprezentanții companii au și prezentat un proiect-pilot primarăriei Chișinău, care prevede construirea stațiilor de alimentare cu energie în capitală.

ENSTO CHAGO

Amintim că astăzi, în țară sunt doar 4 automobile full electrice printre care VW Golf, Nissan Leaf, Chevrolet Volt și recent apăruta Tesla Model S.

Careva înlesniri privind scutirea taxelor sau alte facilități din partea statului pentru proprietarii autovehiculelor electrcie încă nu au fost create.

În țările europene, proprietarii mașinilor electrice beneficiază de mai multe înlesniri cum ar fi, scutirea de taxele pentru folosirea drumurilor, parcare gratuită în locurile publice, permisiunea de a folosi benzile de circulație pentru autobuze și plăcuțe speciale de înmatriculare speciale.

poze: diez.md, ENSTO CHAGO

 

Comentarii