lukoil-banenr

Primăria municipiului Chișinău informează despre instalarea unui nou semafor inteligent, pe șoseaua Balcani, intersecție cu strada Petricani din sectorul Râșcani al capitalei. Obiectivul de semafor va fi pus în funcţiune începând cu data de 17 mai, ora 10.00, scrie deschide.md.

Pilot Autoexpert

Obiectivul inteligent de fluidizare a circulației rutiere este alcătuit din 9 semafoare LED, direcționate printr-un modul GSM și dotate cu senzori pentru colectarea informațiilor ce va asigura dirijarea adaptivă a transportului în zonă pe durata a 24 ore.

Decizia de a monta obiectivul acest semafor inteligent, în una din cele mai aglomerate intersecții cu șoseaua de centură a capitalei a fost luată pentru a spori securitatea circulației din zonă, a reduce ambuteiajele și a fluidiza traficul rutier.

Lucrările de instalare a semaforului au durat două săptămâni și au fost executate de către compania „NET-Sistem” SRL, iar costul total al lucrărilor ajunge la cifra de 660.000 lei. De asemenea, în zonă a fost realizate lucrări de amenajare a intersecției, prin instalarea indicatoarelor de circulație, asfaltare și aplicarea marcajului rutier.

Amintim că un obiectiv similar de semafor a fost montat la finele anului 2017, pe șoseaua Balcani intersecție cu str. Tudor Vladimirescu, orașul Durlești și satul Dumbrava și în comuna Trușeni.

Comentarii