lukoil-banenr

La trei zile de la demararea operațiunii „Viteza” de către Inspectoratul Național de Patrulare, în toată țara, pentru depășirea limitei de viteză au fost sancționați 1 504 de șoferi.

Pilot Autoexpert

Excezul de viteză a fost principala cauză a accidentelor rutiere înregistrate anul trecut. Tot ea a făcut ca de la începutul acestui an pe drumurile țării să se producă 80 de accidente rutiere, în care 16 persoane au decedat, iar 93 s-au ales cu diferite traume.

Mulți conducători auto refuză să perceapă viteza excesivă ca pe un pericol, fiind ferm convinși că nu pot deveni victime ale accidentelor. Scopul operațiunii „Viteza” este de a a sensibiliza opinia publică asupra riscului la care se expun șoferii vitezomani și a diminua numărul accidentelor rutiere prin intensificarea activității de prevenire a încălcărilor Regulamentului Circulației Rutiere și sporirea nivelului de disciplină în rândurile conducătorilor auto.

Poliția recomandă șoferilor să fie prudenți pe traseu, să respecte limita de viteză în trafic, să adapteze viteza la condițiile de drum și a cele meteo și să păstreze distanța în mers între mașini, pentru a putea opri în siguranță, în caz de necesitate.

Comentarii