lukoil-banenr

Accidentele rutiere grave din ultima perioadă au motivat oamenii legii să înterprindă măsuri pentru prevenirea acestora. În doar şase zile, în perioada de timp 4 – 10 mai, agenții rutieri au pedepsit peste 11 mii de șoferi care au încălcat regulile de circulație.

Pilot Autoexpert

Acțiunile şi operaţiunile au avut ca scop sensibilizare participanţilor la traficul rutier cu privire la respectarea regulilor de circulaţie pentru ameliorarea situaţiei accidentare şi sporirea nivelului de siguranţă în trafic.

Oamenii legii au documentat circa 11 mii de contravenţii, dintre care: 15 cazuri de conducere în stare de ebrietate alcoolică, ce cad sub influenţa legislației contravenționale iar 47 ce cad sub incidenta legislaţiei penale, 6 cazuri de refuz de a trece expertiza medicală, depăşirea vitezei stabilite – 5.650, traversarea intersecţiei la semnalul de interzicere a semaforului – 492, contravenţii comise de pietoni – 23, de către motocicliști – 98, încălcări ale legislației în domeniul transportului de pasageri și călători -49, geamuri umbrite – 3, necuplarea centurii de siguranţă – 113 cazuri.

La fel, de către Centrul unic de monitorizare și coordonare au fost prelucrate 82 de sesizări plasate pe rubrica „Martor ocular” de pe pagina oficială www.pr.gov.md, iar în baza informaţiei din Sistemul Informaţional Automatizat „Control Trafic” au fost iniţiate 5.529 proceduri contravenţionale.

De menţionat, Inspectoratul Național de Patrulare va continua să organizeze activităţi de prevenire a accidentelor rutiere prin desfășurarea operaţiunilor speciale ”Viteza”, ”Motociclistul”, ”Pietonul”, ”Autobusul” și altele.

Comentarii