lukoil-banenr

Ruşii au lansat pe piaţă noul său model Lada Vesta, maşina cu care cei de la VAZ speră să recapete încrederea clienţilor săi, dar şi o bună parte din vânzările rivalilor. În principal, Lada va încerca să muşte din torta celor de la Skoda, în segmentul în care Rapid-ul se bucură de o popularitate sporită. 

Pilot Autoexpert

Iar pentru a reuşi acest lucru, Lada Vesta va trebui să dea dovadă de multă fiabilitate, care va include preţuri accesibile la întreţinere şi reparaţie, dotări premium dar şi apel estetic. Ei bine, aprecierea designului rămâne la discreţia fiecăruia, noi însă ne vom abţine de la comentarii în acest caz. Deci, Lada Vesta, maşina construită pe aceeaşi platformă ca şi Dacia Logan, are un preţ de start de 7.331 de euro (514.000 ruble), ceea ce ar însemna că este cu 5.000 de ruble mai scumpă decât un model Skoda Rapid. În aceşti bani, clientul va primi un airbag (şofer), servodirecţie asistată electric, calculator de bord, închidere centralizată, geamuri electrice pentru pasagerii faţă, sisteme de siguranţă ABS şi ESP, sistem de asistenţă la urcarea în rampă dar şi butonul SOS ce poate fi apăsat doar în caz de urgenţă, în urma unui accident.

Sedanul cehilor în aceeaşi dotare, adică standard, fără nici un fel de opţionale incluse, costă în Rusia în jur de 509.000 de ruble, adică 7.260 euro! Acum, suntem chiar curioşi, ce ar alege cititorii AutoExpert? Lada Vesta, sau Skoda Rapid?!

 

Comentarii