lukoil-banenr

Schimbări drastice în Codul Circulației Rutiere în Federația Rusă. Șoferii care vor fi pedepsiți repetat pentru conducerea în stare de ebrietate riscă 2 ani de pușcărie și vor fi lipsiți de permisul de conducere pe o perioadă de timp de până la 3 ani!

Pilot Autoexpert

Potrivit RiaNovosti autoritățile ruse au decis înăsprirea responsabilității pentru conducerea repetată în stare de ebrietate și refuzul repetat a examenului medical al conducătorului auto, supus în prealabil unei pedepse administrative pentru aceeași infracțiune. Modificarea pedepsei maxime va intra în vigoare din data de 1 iulie 2015.

Fenomenul șoferilor în stare de ebrietate este în amploare și în Republica Moldova, doar că la noi legislația este mult mai blândă în acest caz. Un șofer prins în stare de ebrietate la volanul automobilului poate fi documentat conform Codului Contravențional sau cercetat penal în dependență de gradul de alcoolemie.

Conform legislației conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanţe narcotice, psihotrope sau de alte substanţe cu efecte similare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 400 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani. Să fie oare o lacună a legislației Republicii Moldova, că șoferii care sunt depistați repetat în stare de ebrietate la volan se aleg doar cu o amendă la fel ca la prima încălcare?

Comentarii