lukoil-banenr

În SUA a scăzut semnificativ numărul accidentelor rutiere

În Statele Unite ale Americii există o instituţie care este preocupată de siguranţa rutieră şi are anumite departamente în care e efectuează teste asemănătoare celor organizate de Euro NCAP în Europa. Este vorba despre National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), care nu cu prea mult timp în urmă a realizat un crash-test cu Chevolet Camaro.

Pilot Autoexpert

Potrivit NHTSA, numărul accidentelor rutiere mortale din Statele Unite ale Americii a atins cel mai scăzut nivel din anul 1949. S-ar părea că o mare parte pentru acest rezultat este datorat evoluţiei testelor în vederea dezvoltării siguranţei, iar în această categorie intră şi cele de impact. Într-o formă rudimentară, primele astfel de teste au fost efectuate prin anii 1930-1940, dar acestea au evoluat treptat. De exemplu, în anul 1950 a fost folosit pentru prima dată un manechin.

După mai mulţi ani, aceştia au fost îndesaţi cu senzori care măsoară intensitatea impactului şi zonele care sunt cele mai afectate. Majoritatea producătorilor din industria auto au investit în dezvoltarea sistemelor de siguranţă activă şi pasivă, iar acesta este un alt motiv care justifică anunţul făcut de NHTSA.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAutoExpert-Promo 20 decembrie
Articolul următorSaab