lukoil-banenr

Un șofer riscă să se aleagă cu o amendă usturătoare după ce a fost surprins în trafic, angajat într-o depășire neregulamentară și fără a fi asigurat că pasagerii săi și-au cuplat centura de siguranță (ca să nu mai spunem că nici erau aşezaţi pe scaune). Incidentul a fost surprins de o cameră de bord al unui alt vehicul, pe traseul din apropierea localității Budești, pe data de 31 mai în jurul orei 20:45.

Pilot Autoexpert

Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat în baza unei secvențe video trimise de către un martor ocular, participant la traficul rutier în care un conducător auto și pasagerii acestuia, aflându-se în trafic, manifestă un comportament neadecvat, ignorând orice norme de conduită în trafic și prevederile Regulamentului Circulației Rutiere.

Pe acest caz INP a inițiat procedura contravențională de documentare a încălcărilor admise de către șofer. Fiind identificat, acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 22 de ani, locuitor al mun.Chișinău. Prin neglijența sa, a pus în pericol atât viața pasagerilor âsăi cît și a celorlalți participanți la traficul rutier. Pentru încălcările admise, conducătorul auto riscă să fie sancționat cu o amendă în mărime de 900 de lei cu aplicarea a 6 puncte de penalizare.

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește conducătorilor auto, că sînt obligați să respecte Regulamentul Circulației Rutiere. Deasemenea, încurajăm cetățenii care au observat încălcări în trafic, să anunțe poliția la adresa: inp.gov.md, rubrica ”martor ocular”.

Comentarii