lukoil-banenr

Cabinetul de miniştri a aprobat ieri, 29 iunie, proiectul prin care se prevede aplicarea, începând cu data de 1 ianuarie a lui 2017, a ecusoanelor de inspecţie tehnică pe numerele de înmatriculare a automobilelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei europene, informează MOLDPRES.

Pilot Autoexpert

Ecusonul va avea formă circulară cu diametrul de 34 mm, va fi confecţionat din material autoadeziv rezistent la influenţa factorilor externi şi care se distruge în caz de dezlipire ce garantează utilizarea lui de o singură folosinţă. În centrul ecusonului va fi înscris anul efectuării următoarei inspecţii tehnice şi va fi indicat numărul de serie al ecusonului.

Potrivit noilor prevederi, „camerele de monitorizare a traficului rutier vor putea surprinde inspecţia tehnică a automobilului, aceasta datorită aplicării ecusonului atât pe placa din faţă, cât şi pe cea din spate”, se menţionează în nota informativă a documentului.

13575517_1110636398974486_1880699600_o

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) a precizat că plăcile auto de model nou, emise în R. Moldova începând cu aprilie 2015, prevăd un spaţiu special pentru ecusonul de testare tehnică, astfel fiind posibilă preluarea experienței mai multor state europene. „Aplicarea noului ecuson nu va implica modificarea prețului plăcuțelor de înmatriculare sau alte careva cheltuieli suplimentare din parte deținătorilor de autoturisme”, a susţinut sursa citată.

Ecusoanele eliberate pînă la data intrării în vigoare a noilor reguli, vor fi valabile pînă la expirarea termenului lor.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de hotărâre urmează să fie adoptat de către Parlament.

 

Comentarii