lukoil-banenr

Despre acest lucru informează redacţia NOI.md. Potrivit portalului moldovenesc de ştiri, în 2017 ar putea fi introdus un nou tip de ecuson pentru testarea tehnică, care nu va mai fi aplicat pe parbrizul automobilelor. Anunţul vine din partea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, care a dezminţit informația despre introducerea, de la 1 ianuarie 2017, a unui nou tip de plăcuțe de înmatriculare a autovehiculelor.

Pilot Autoexpert

Începând cu anul 2015, luna lui aprilie, R. Moldova a trecut la un nou standard european de producere a plăcuţelor de înmatriculare, „SM 122:2014″, iar acesta este prevăzut şi cu spaţiu special pentru aplicarea ecusonului de testare tehnică.

„Plăcile auto de model nou, emise în prezent în Republica Moldova, prevăd un spaţiu special pentru ecusonul de testare tehnică, astfel fiind posibilă preluarea experienței mai multor state europene și renunțarea la lipirea ecusonului pe parbrizul autovehiculului.”

În acest scop, MTIC a propus introducerea, începând cu data 1 ianuarie 2017, a unui nou tip de ecuson al testării tehnice, al cărui model urmează să fie aprobat de Guvern. Aplicarea ecusonului nu va implica modificarea prețului plăcuțelor de înmatriculare sau alte cheltuieli suplimentare din partea deținătorilor de autoturisme.

Comentarii