lukoil-banenr

Tesla lansează primul său SUV în cadrul Salonului Auto de la Detroit iar numele de cod este Tesla X. Litera X ar semnifica tracțiunea integrală iar dacă ţinem cont de faptul că Tesla produce doar mașini electrice, nu va fi o surpriză să vă comunicăm că anume așa stau lucrurile.

Se pare că cei de la Tesla vor să lase fără suflare concurența cu atît mai mult că au reușit să cucerească clienți de la alte branduri. Conceptul prezentat la Detroit ne face să credem că avem în faţă o mașină de serie ce urmează a fi lansată în scurt timp. Din imaginile alăturate putem observa că portierele spate vor beneficia de un mecanism de deschidere de tip gullwing, iar cei de la Tesla ne-au mărturisit că şi mașina de serie va păstra această formulă.

FLYONE

Tesla-Model-X-6[2]

În ce priveşte gama de motorizări, aflaţi că acestea vor fi trei la număr. Mai bine zis noul Model X va fi oferit în trei versiuni de putere cu autonomii diferite, exact ca și sedanul Model S. Cea mai „slabă” versiune va dispune de o baterie de 60 kWh și 380 CP urmată de o versiunile mai puternice cu o baterii de 85 kWh și 691CP.

Performanțele mașinii nu au fost comunicate, însă, judecând după cele ale modelului S, putem trage concluzia că cea mai puternică versiune se va putea lăuda cu un sprint de la zero până la prima sută de km la oră în aproximativ patru secunde! 

Producătorul american a ţinut să precizeze că noua tesla X va fi o mașină multi-funcțională, versatilă și revoluționară totodată!

diselok

Tesla-Model-X-7[2]

Tesla-Model-X-8[2]

Tesla-Model-X-9[2]

Tesla-Model-X-10[2]

Comentarii