lukoil-banenr

Infiniti adoptă o nouă strategie de indice, redenumindu-şi toate modelele cu literele Q şi QX

Subsidiarul de lux Nissan plănuieşte să îşi redenumească întreaga gamă de produse.

Pilot Autoexpert

Începând cu 2013, toate modelele sedan, coupe şi cabrio vor primi indicativul Q. Pentru SUV-uri şi crossovere Infiniti va folosi indicativul QX. Se va renunţa astfel la denumirea actuală a tuturor modelelor existente în gamă.

Primul model care va inaugura noua nomenclatură este următoarea generaţie a sedanului de clasă medie G, programat să debuteze cu ocazia Salonului Auto de la Detroit 2013. Alături de litere vor veni şi cifre, în funcţie de dimensiuni şi de ierarhia în gamă.

Începând cu anul viitor, actualul Infiniti M va fi numit Q70. Alături de el, noua generaţie G coupe şi cabrio vor deveni Q60, iar sedanul G pe care îl vom vedea la Detroit va fi Q50.

Cel mai mare SUV al japonezilor, actualul QX, va fi redenumit QX80, fiind, practic, modelul care nu va fi afectat atât de mult de redenumire. Actualul FX se va numi QX70, în vreme ce americanul JX – QX60. Ultimul pe listă va fi actualul EX, care se va numi QX50.

Reprezentanţii de la Infiniti au declarat că decizia de a redenumi modelele sale vine din dorinţa de a inspira claritate şi coeziune pentru întreaga gamă.

Comentarii