lukoil-banenr

Infiniti FX Vettel Edition a fost confirmat pentru producţie

Veşti bune dacă ţi-a plăcut modelul Infiniti FX Vettel Edition: compania japoneză a confirmat startul producţiei pentru conceptul care a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, desfăşurat în luna septembrie. După cum ai citit aici, modelul a fost realizat în funcţie de preferinţele campionului de Formula 1, Sebastian Vettel.

Pilot Autoexpert

Versiunea specială a lui FX cuprinde echipări suplimentare, pe de-o parte din punctul de vedere al designului, iar pe de altă parte din punctul de vedere al performanţelor, toate inspirate de pilotul german Red Bull Racing.

Vicepreşedintele executiv Infiniti, Andy Palmer a precizat: ″Ne-a plăcut să realizăm versiunea FX Sebastian Vettel pentru Salonul Auto de la Frankfurt, dar acest lucru a fost şi un fel de proiect pilot. Vorbim despre echivalentul nostru pentru AMG (Mercedes-Benz) sau Seria M (BMW).″

În cazul în care ai uitat detaliile legate de performanţele maşinii, ar trebui să ştii că motorul V8 de 5.0 litri a fost modificat pentru a furniza 420 CP. Împreună cu pachetul aerodinamic dezvoltat în colaborare cu Red Bull Racing, Infiniti FX Vettel Edition este în stare să atingă 300 km/h.

Momentan, nu au fost anunţate detalii legate de preţ sau numărul exemplarelor care vor fi produse. Cert este că seria va fi limitată, după cum a precizat Andy Palmer.

Sursa: TOPGEAR

Comentarii