lukoil-banenr

Infiniti G37 – un japonez cu propulsie nemteasca

Ceea ce pana acum era la nivel de zvon a fost confirmat de Andy Palmer, vice-presedintele diviziei globale Infiniti – Nissan, care a declarat ca „urmatorul G va aparea exact peste un an”. Insa dezvelirea nu va aduce multe surprize, aspectul fiind deja vizibil in cateva imagini spion. Imagini din care putem observa ca designerii de la Infiniti au fost destul de zgarciti in a aduce modificari, astfel incat G37 cu facelift este aproape identic cu modelul actual.

Pilot Autoexpert

In schimb, la capitolul motorizari lucrurile ar putea sta altfel. Palmer nu a oferit detalii despre motorarele care se vor afla sub capota noului G, dar a recunoscut ca parteneriatul dintre Nissan si Mercedes-Benz face pasi rapizi. Astfel, pentru inceput este de asteptat ca G37 sa fie propulsat de motoarele in 4 cilindri care se vor afla si pe C-Class, dar am putea vedea ulterior si motoare cu 6 cilindri, asezati in V.

Intrebat daca Nissan ia in calcul si un V6 supraalimentat, Palmer a mai spus ca „toata lumea incearca in ziua de azi sa ofere unui motor V6, o putere de V8, asa ca supraalimentare isi are rostul”. Neconfirmate de Palmer, informatiile care mai cirula releva si o posibila motorizare hibrida, disponibila momentan pe Infiniti M35h.

Asadar, mai avem de asteptat pana in primavara lui 2013 pentru a admira noua fata a G-ului, care se pare ca va ascunde sub un aspect asiatic o propulsie nemteasca. Tu ce crezi, va da roade combinatia japonezo-germana?

Comentarii