lukoil-banenr

Infiniti LE Concept

La Salonul Auto de la New York a debutat un concept nou de la Infiniti, foarte avansat din punct de vedere tehnologic și inspirat în privința designului de la conceptul lansat luna trecută la Salonul Auto de la Geneva, adică Infiniti Emerg-E.

Pilot Autoexpert

Liniile fluide ale exteriorului sunt plăcute privirii, iar interiorul elegant și normal într-o oarecare măsură pentru un concept îl transformă pe Infiniti LE într-un model care pare destul de bine ancorat în realitate. În acest sens, compania a anunțat deja că în următorii doi ani va fi produsă o versiune de serie pe baza acestui studiu care va reprezenta primul sedan de lux cu emisii zero din gama Infiniti, asemănător din punctul de vedere al dimensiunilor cu Infiniti G Sedan.

Potrivit celor de la Infiniti, LE prefigurează un model care stimulează condusul dinamic, echipa de ingineri având ca sarcină să păstreze performanțe foarte bune, dar fără să fie afectată autonomia. Cuplul de 325 Nm este disponibil instantaneu, iar acumulatorul Li-ion de 24 kWh permite o încărcare rapidă.

LE Concept include Wireless Charging System, prin care bateria se va putea încărca printr-un flux de energie transmis de la un încărcător special – montat în garaj – pe calea aerului. Infiniti spune că sistemul nu implică riscuri pentru copii și animale, iar în plus poate fi montat cu ușurință. ”Tot ceea ce ai de făcut este să-ți parchezi mașina în dreptul panoului de încărcare, fără să ai nevoie de cabluri pentru asta”, a explicat Ben Poore, vicepreședintele Infiniti în Statele Unite ale Americii. În același pachet este inclus și sistemul Intelligent Park Assist.

La interior, spătarele scaunelor și elementele panourilor de la portiere sunt inspirate de la gulerul unui kimono japonez, denumit Eriashi. Sunt combinate nuanțele de alb și violet pentru un contrast special, iar pielea este materialul predominant.

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentHyundai Santa Fe
Articolul următorLamborghini vs. avion!!!