lukoil-banenr

În contextul prognozei meteorologice din această perioadă, cu temperaturi care vor atinge valori de 30 °C și mai mult, Inspectoratul Naţional de Patrulare atenţionează participanţii la traficul rutier să ţină cont de avertizările meteo şi să respecte regulile necesare deplasării în condiţii de siguranţă pe drumurile publice.

Pilot Autoexpert

Astfel, în cazul în care ați hotărât să călătoriți, polițiștii recomandă șoferilor să se asigure că au alimentat autoturismul cu combustibil suficient, că au la îndemână apă potabilă, trusă medicală cu medicamente necesare iar în portbagajul maşinii – stingătorul de incendiu. De asemenea, șoferii cu afecțiuni medicale (cardiovasculare, neurologice, etc.) sunt sfătuiți să renunțe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în orele amiezii.

Poliţiştii de patrulare mai atenţionează şoferii să nu conducă sub influenţa alcoolului, acesta reprezentând un factor frecvent de perturbare a capacităţii de conducere, dar nici în stare de oboseală. Menționăm, polițiștii vor reacționa prompt la toate solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

canicula_tabel

Comentarii