lukoil-banenr

Una dintre prioritățile Inspectoratului Național de Patrulare este prevenirea accidentelor rutiere și informarea participanților la trafic despre riscurile la care se expun, atunci când încalcă regulile de circulație.

Pilot Autoexpert

 Chiar dacă ultimele statistici atestă o diminuare continuă a numărului accidentelor rutiere, de multe ori participanții la trafic ignoră cerințele polițiștilor, neglijându-și viața. În contextul în care viteza și consumul de alcool rămân a fi  principalele cauze ale producerii tragediilor pe trasee, INP demarează, sub egida Ministerului Afacerilor Interne un șir de măsuri de prevenire menite să disciplineze conducătorii auto.

 

Pentru a se ajunge mai eficient la conștiința cetățenilor, INP a decis să implementeze mai multe practici polițienești europene și o abordare nouă în raport cu conducătorii auto. Echipajele de patrulare vor fi dotate cu utilajul necesar pentru depistarea încălcărilor, iar inspectorii de patrulare vor aplica metode noi în activitate.

 

Poliția de patrulare îndeamnă participanții la trafic să fie receptivi și cooperanți cu oamenii legii, conștienți că măsurile întreprinse de poliție sunt pentru siguranța lor și că scopul angajaților INP nu este aplicarea amenzilor, dar apropierea de cetățeni, pentru ca împreună să reușim reducerea numărului accidentelor rutiere și a victimelor acestora. Activitățile vor fi desfășurate cu regularitate, pe parcursul întregului an, în dependență de frecvența accidentelor rutiere și comportamentul participanților la trafic.

 

Odată cu finalizarea măsurilor, INP va reveni cu detalii și rezultatele acestora.

sursa: igp.gov.md

Comentarii