lukoil-banenr

În contextul informărilor meteorologice, începând cu ziua de astăzi, vineri, 3 aprilie, vremea se va răci şi este posibil chiar pe alocuri să ningă, inspectorii de patrulare recomandă șoferilor să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor și să conducă într-o manieră cît mai prudent și echilibrată.

Pilot Autoexpert

În acest sens, Inspectoratul Național de Patrulare vine cu unele recomandări:

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cît şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, mîzgă sau are îmbrăcămintea din piatră cubică.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii de patrulare recomandă ca luminile de întîlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, cînd din sensul opus se apropie alte vehicule. Cîteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale.

Pietonilor li se recomandă o atenție sporită, prin evitarea, pe cât posibil, a folosirii părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, precum şi asigurarea înaintea traversării drumurilor.

Comentarii