lukoil-banenr

Lupta cu şoferii nedisciplinaţi, care parchează neregulamentar pe străzile capitalei, va căpăta o nouă formă. De curând INP a dezvăluit arma secretă cu ajutorul căreia vor putea depista rapid şi eficient absolut toate maşinile parcate ilegal!

FLYONE

Dacă până acum, la identificarea unei astfel de încălcări a legislaţiei rutiere, colaboratorii Inspectoratului Naţional de Patrulare urmau să sancţioneze şoferii cu o amendă dar şi cu ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, iată că odată cu omologarea noului dispozitiv şi punerea în funcţiune a acestuia procedura de pedepsire se va schimba! Principala penalizare rămâne a fi amenda, în mărime de 200 de lei, însă conducătorii auto nu se vor mai trezi cu procesul verbal pe parbriz şi lipsa plăcuţelor de pe automobil!

diselok

Înregistrarea încălcărilor se va face în regim automat de către noul dispozitiv, care va fi instalat într-o maşină spion a INP şi care va patrula pe străzile capitalei, consemnând procese verbale electronice! În cazul în care ochiul electronic al acestui mecanism inteligent va depista o asemenea încălcare, acesta va genera automat o adresare către Centrul Unic de Monitorizare şi Coordonare al INP iar pe adresa proprietarului de automobil va fi trimisă scrisoarea cu procesul verbal!

Noutatea bună este faptul că şoferii nu vor mai fi obligaţi să meargă la sediul INP pentru a-şi ridica plăcuţele cu numerele de înmatriculare, iar partea proastă este că vor trebui să fie mai atenţi acum la locul unde parchează automobilul său dar şi felul în care o fac. Poliţiştii au declarat că noul sistem acţionează acolo unde parcarea este interzisă prin indicatorul rutier dar şi în cazul în care, maşina parcată crează dificultăţi celorlalţi participanţi la traficul rutier.

Potrivit oficialilor CNUMC, deocamdată, noul dispozitiv este în curs de testare, însă prima maşina spion dotată cu asemenea echipament ar putea circula pe străzile capitalei începând deja cu luna decembrie a anului curent!

editor: Josanu Denis

Comentarii