lukoil-banenr

Majoritatea şoferilor cunosc deja despre faptul că începând cu data de 1 noiembrie şi până la data de 31 martie, sunt obligaţi să circule şi pe timp de zi, cu luminile de întâmpinare pornite (faza scurtă). Până acum, pentru respectarea acestei legi, poliţiştii aplicau amenzi în mărime de 60 de lei, iar începând cu anul 2014, un proiect de lege prevede anularea amenzilor. Acum însă, oamenii legii „sau răzgândit” şi propun reintroducerea acestei amenzi şi chiar să o mărească de cel puţin 5 ori!!! 

Pilot Autoexpert

Conform RCR (Regulamentul Circulației Rutiere), punctul 34.3, conducătorii auto sunt obligaţi să conducă cu luminile de zi pornite, în perioada de timp menţionată mai sus. Şoferii care nu se vor conforma cu această prevedere, vor primi doar avertizări de la agenţii INP, nu şi amenzi. Însă, acest lucru se pare că este pe cale să se schimbe aşa cum guvernanţii au găsti de cuviintţă să „contribuie la siguranţa traficului rutier” (şi a buzunarelor proprii) cu noi amendamente la articolul 240 din Codul Contravenţional al RM.

Jurnal de Chișinău, susţine că INP, a venit cu propunerea ca în acest articol, să fie introdusă o completare, „Exploatarea vehiculului în perioada 1 noiembrie – 31 martie inclusiv, cu lumina în faruri deconectată”, să fie sancţionată cu o amendă de la 300 la 400 de lei! Aşa deci, cetăţenii Republicii Moldova, care este o ţară cu drumuri superbe, pentru care se plătesc taxe exorbitante, viniete mai scumpe decât în UE şi unde principala cauză a accidentelor rutiere sunt amenzile mici, vor putea în viitorul apropiat dormi mai liniştiţi, ştiind că încă un gras burtos a găsit de cuviinţă să mai grohăie un aliniat cu cifre şi lei! Asta desigur dacă alţi incompetenţi aflaţi la conducerea acestui petec de pământ vor aproba modificarea de lege!

Ce zic şoferii?

 

Comentarii