lukoil-banenr

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează şoferii care nu respectă regulile de circulaţie, îndeosebi pe cei care pun în pericol traficul rutier, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pilot Autoexpert

În contextul în care sunt depistați conducători auto care își conduc mașina în stare de ebrietate avansată, INP amintește că şofatul sub influența băuturilor tari reprezintă una dintre cauzele principale ale comiterii accidentelor rutiere. Aşadar, recomandăm să nu urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice, deoarece consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi.

alcool-la-volan 2

De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor; fapte ce pot determina comiterea accidentelor rutiere sau a diverselor incidente în trafic. Pe lângă probabilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor tari riscă amenzi de până la 10 mii lei și privarea dreptului de a conduce pe un termen de la 3 la 5 ani. De menționat, Inspectoratul Național de Patrulare va continua să organizeze activităţi de contracarare a numărului participanţilor la circulația rutieră, care ignoră cerințele legislației privind siguranța în trafic.

Comentarii