lukoil-banenr

În timp ce INP-ul delcară război şoferilor care încalcă regulamentul circulaţiei rutiere şi lansează tot felul de operaţiuni şi campanii speciale, angajaţii MAI sunt scutiţi de asemenea poveşti şi continuă să îşi vadă de treaba lor, fără să fie deranjaţi prea mult. Despre acest lucru vă puteţi convinge oricând, pe străzile oraşului, iar poza alăturată ne confirmă faptul. 

Pilot Autoexpert

Maşina din imagini, un model Dacia Logan cu numere de înmatriculare MAI 9540, a fost parcată la intersecţia străzilor Mitropolit Dosoftei şi Petru Movilă din capitală, iar şoferul a plecat să îşi vadă de-ale lui. Poza a fost surprinsă de un martor ocular, în jurul orelor 12:12, care s-a arătat deranjat de ceea ce a văzut, însoţind-o şi de un comentariu, „Bravo. Da’ pe alții știți să-i fotografiați și amendați”.

Domnilor poliţişti, cine lupta acolo cu accidentele cu pietoni, cu protecţia copiilor? Dacă de după maşina aceasta, pe trecerea de pietoni, apare un copil, aşa cum în zonă este o Universitate şi un Liceu, în ce condiţii ar trebui să reuşească şoferul să evite o tragedie? Cine îşi asumă consecinţele atunci? Când vă veţi ocupa şi de reeducarea şoferilor MAI şi INP, nu doar de amendat proprietarii maşinilor cu numere străine, sau inventat tot felul de operaţiuni „care au rolul de a preveni şi diminua accidentele rutiere”? Vă mai amintiţi de comunicatul de presă în care scriaţi că „Inspectoratul Național de Patrulare acționează permanent pentru creșterea gradului de siguranță în trafic a pietonilor. Reducerea numărului de accidente rutiere în care sînt implicaţi pietonii, cu sau fără vinovăţie, precum şi conştientizarea opiniei publice cu privire la importanţa respectării normelor rutiere sânt unele dintre principalele obiective ale polițiștilor.

Păi iată, n-aţi vrea să daţi dovadă de corectitudine şi să ne „bucuraţi” cu un proces-verbal emis pe numele acestui şofer? Ca să fie lumea convinsă că nu doar cetăţenii de rând achită amenzi?

Pentru un refresh, vedeţi şi alte comunicate în care se vorbeşte despre siguranţa pietonilor. Pietonii îmbrăcați în haine întunecate sînt supuși riscului pe traseuPeste 650 de pietoni au fost victime ale accidentelor rutiere în primele 10 luni ale anului. Iar dacă ne apucăm de răsfoit site-ul igp.gov.md găsim şi mai multe de atât!

 

Comentarii