lukoil-banenr

Investindustrial a investit 177 milioane de euro în Aston Martin

Fondul de investiţii Investindustrial, fostul proprietar al mărcii Ducati, a investit 177 de milioane de euro în marca Aston Martin – confirmarea investiţiei a fost făcută de reprezentanţii mărcii britanice, aceasta fiind anunţată încă din luna decembrie a anului trecut.

Pilot Autoexpert

Constructorul din Gaydon necesita investiţia respectivă în vederea dezvoltării de modele noi în decursul următorilor cinci ani. La moment, datorită investiţiei celor de la Investindustrial şi a partenerilor mai vechi, Investment Dar şi Adeem Investment, cei de la Aston Martin au reuşit să strângă 590 milioane de euro în vederea dezvoltării noilor creaţii.

Investindustrial a deţinut în trecut marca Ducati, pe care a vândut-o nemţilor del a Audi contra sumei de 834 milioane de euro. În comparaţie cu investiţia iniţială, cei de la Investindustrial au obţinut o sumă de trei ori mai mare în urma vânzării companiei italiene.

Investemnt Dar şi Adeem Investment sunt două companii din Kuwait care au investit în constructorul din Gaydon după ce David Richards, şeful Prodrive, a format un consorţiu care a cumpărat marca britanică de la americanii de la Ford Motor Company, contra sumei de 848 milioane de dolari.

Comentarii