lukoil-banenr

InvestIndustrial – noul acţionar al companiei Aston Martin

Într-un comunicat emis astăzi, consorţiul din Kuweit, Investment Dar, deţinător al pachetului majoritar de acţiuni în cadrul Aston, a anunţat că a reuşit să ajungă la o înţelegere cu unul dintre ofertanţii săi.

Pilot Autoexpert

Duelul între Mahindra şi InvestIndustrial a fost câştigat de aceştia din urmă, compania italiană reuşind să vină cu cea mai bună ofertă. Deşi, iniţial, Investment Dar ceruse 800 milioane de euro pentru pachetul său majoritar de acţiuni, firma din Orient a acceptat o soluţie de compromis.

Potrivit comunicatului oficial, InvestIndustrial a plătit 150 de milioane de lire, echivalentul a 185 de milioane de euro, pentru o extindere de capital şi o cotă de 37.5% din participaţia companiei, devenind astfel acţionar majoritar. Recent, compania italiană a vândut producătorul de motociclete Ducati mărcii germane Audi contra unei sume egală cu 860 milioane de euro.

În aceste condiţii, consorţiul din Kuweit îşi păstrează în continuare o participaţie importantă în cadrul constructorului de nişă şi are planuri mari pentru viitor. InvestIndustrial şi Investment Dar vor ajuta Aston Martin să investească peste 500 de milioane de lire în dezvoltarea de noi tehnologii şi programe în următorii ani.

Vânzarea pachetului de acţiuni nu va afecta activitatea companiei. Sediul oficial va rămâne la Gaydon, Warwickshire, unde lucrează în prezent 1600 de angajaţi.

Motivul acestor acţiuni pot fi motivate şi de grijile pe care şi le făcea Aston Martin din cauza scăderii vânzărilor cu 20 de procente de la începutul anului curent până în prezent.

Comentarii