lukoil-banenr

Investitorii Daimler sunt contra modelelor accesibile propuse în gama Mercedes-Benz

Planurile ambiţioase de expansiune ale companiei germane Mercedes-Benz sperie o parte din investitorii Daimler, anunţă publicaţia americană Detroit News. Unii investitori consideră că obiectivele sunt imposibil de atins şi contradictorii. Mercedes-Benz doreşte să-şi dubleze vânzările până în 2020, ţinta oficială fiind de a atinge 2.7 milioane de unităţi vândute pe an şi să devină cel mai mare producător de automobile premium din lume. Pentru a realiza acest lucru, Mercedes-Benz a început o diversificare serioasă a gamei, care va include mai multe crossovere şi o serie de modele mai accesibile, bazate pe noua platformă modulară MFA.

Pilot Autoexpert

Principalele modele-problemă în ochii investitorilor Daimler sunt viitoarele CLA şi GLA. Acestea sunt construite pe platforma lui A-Klasse şi B-Klasse şi vor fi comercializate la preţuri mai mici decât gama clasică a constructorului german. Pe lângă preţurile mai mici, respectivele modele vor avea marje de profit mai reduse. Investitorii consideră că nu este cea mai bună soluţie pentru viitorul mărcii germane, în special din cauza profitului redus înregistrat de fiecare unitate vândută, spun cei de la Detroit News.

Investitorii Daimler sunt nemulţumiţi şi de vânzările în scădere pe unele pieţe, alături de costurile ridicate referitoare la salarii.

Comentarii