lukoil-banenr

Isuzu D-Max pregătit să participe la Dakar 2013

Isuzu D-Max a fost pregătit pentru a participa la ediţia din anul 2013 a raliului Dakar. Bazată pe un D-Max 4×4 cu cabină dublă, versiunea pentru Dakar a camionetei este echipată cu un motor turbodiesel de 3,0 litri care dezvoltă 242 de cai putere la 4.800 rpm şi un cuplu de 589 Nm la 2.000 rpm.

Pilot Autoexpert

Cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu cinci trepte, motorul diesel propulsează D-Max-ul de Dakar de la zero până la 100 km/h în doar şapte secunde şi până la o viteză maximă de 190 km/h – performanţe obţinute pe drumuri neasfaltate.

Pentru a face faţă cursei de peste 5.000 de kilometri din America de Sud, cei de la Isuzu au modificat D-Max-ul astfel încât a primit, printre altele, o suspensie modificată şi protecţii din aluminiu pentru componentele prinse de şasiu, iar pilotul şi copilotul vor fi protejaţi în cazul unui accident de un rollcage şi de o serie de panouri din fibră de carbon.

Camioneta face parte din echipa Isuzu Motorsports International Off-Road Race Team din Australia şi va fi pilotată de către Bruce Garland. Copilotul său va fi Harry Suzuki, directorul Isuzu Motorsports.

În 2009, echipa Isuzu a participat la raliul Dakar cu un D-Max din precedenta generaţie.

Cea de-a 35-a ediţie a raliului Dakar se va desfăşura în perioada 5-20 ianuarie 2013 şi va avea ca punct de plecare oraşul Lima, capitala ţării sud-americane Peru, iar sfârşitul cursei va fi în Santiago, capitala statului Chile.

Comentarii