lukoil-banenr

Tranfăgărășanul revine în atenția celor mai cunoscute publicații ale lumii după ce italianul Fabio Baroni a urcat cei peste 12 kilometri dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac în numai 9 minute și 13 secunde, scrie automarket.ro. Acesta este primul record oficial de acest tip înregistrat oficial pe șoseaua din Munții Făgăraș. 

Pilot Autoexpert

Italianul Fabio Barone a reușit să stabilească primul record de viteză pe Transfăgărășan, stabilind un timp de 9 minute și 13 secunde pe urcarea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Deși distanța totală parcursă de Ferrari-ul 458 Italia modificat al lui Barone a fost de 12 kilometri și 300 de metri, urcarea a avut loc pe cea mai dificilă porțiune a Transfăgărășanului. O succesiune de viraje la 180 de grade care urcă până la cota 2100!

503758l

Proiectul Transfăgărășan World Speed Record a fost recunoscut şi de către reprezentanţii Cartea Recordurilor Guinness. Fabio Barone este primul de altfel pilot care încearcă acest record, ceea ce  înseamnă că în viitorul apropiat vom asista foarte probabil la multiple încercări de a doborâ recordul actual.

623284l

„A fost incredibil şi nu ne gândeam că o să avem un timp aşa de bun. Sincer, credeam că o să scoatem sub 12 minute. Dar azi dimineaţă am mers cu adevărat bine. Asfaltul a fost minunat. Am avut şi un copilot care a fost cu adevărat priceput şi concentrat, în acelaşi timp. Am dat totul. A mers totul foarte bine şi vreau să-i mulţumesc echipei care m-a susţinut”, a declarat Fabio Barone după oficializarea timpului-record. Italianul a fost premiat imediat după oprirea cronometrului de oficialități din cadrul Ministerului Turismului și din partea Ambasadei Italiei la București.

sursa: automarket.ro

Comentarii