lukoil-banenr

Teoretic vorbind, cele două sportcar-uri au ajuns să fie rivali doar pentru că „s-au născut” în acelaşi segment. După părerea mea însă, sunt maşini proiectate şi construite diferit şi prin urmare se targetează şi clienţi diferiţi. Chiar şi aşa, nimeni nu ne poate interzice să urmărim o cursă de drag dintre cele două, în ideea că vom afla care este totuşi mai rapid pe linie dreaptă.

Pilot Autoexpert

Fără îndoială, GT3 RS-ul este un track killer, gata să devoreze kilometri întregi şi să transforme fiecare viraj într-o plăcere deosebită. Fiind alimentat de un motor aspirat natural ce produce în jur de 500 PS şi 460 Nm de cuplu motor, sportcarul german este foarte aproape de a tranzita teritoriul supercarurilor.

De altfel, Jag-ul asta şi face, însă având sub capotă un V8 supraalimentat, cu un volum total de 5.0 litri şi care dezvoltă în jur de 550 PS şi 680 Nm de cuplu motor, livraţi între 2.500 şi 5.500 rotaţii pe minut. Iată că o simplă comparaţie a performanţelor înscrise în fişa tehnică deja vorbesc despre un avantaj în favoarea sportcarului britanic. Dar, poate oare, surplusul de cai putere, să-i garanteze Jaguar-ului victoria în linie dreaptă?

Rămâne de văzut!

Comentarii