lukoil-banenr

Jaguar şi Land Rover vor fi construite pe aceleaşi platforme

Aceste două companii vor să renunţe la o parte din platformele actuale în favoarea unei game care să fie construită pe două sau trei platforme. Cele trei platforme vor reprezenta între 70 şi 80 procente din totalul vânzărilor realizate de cele două mărci, în încercarea de a obţine economii de scară fără a reduce calitatea produselor viitoare. În prezent, gama Jaguar-Land Rover include şapte platforme, menite să asigure modelele XF, XJ, XK, Defender, Freelander/Evoque, Discovery/Range Rover Sport şi Range Rover.

Pilot Autoexpert

Jaguar urmăreşte strategia celor de la Volkswagen cu platforma lor MQB pentru a se inspira în privinţa deciziilor următoare. Constructorul britanic a făcut un adevărat studiu de caz din ideea celor de la Volkswagen cu platforma MQB, o soluţie care va acoperi aproape toată gama constructorului din Wolfsburg şi a mărcilor din portofoliul concernului VAG. Cei de la Volkswagen vor avea nevoie de şapte ani pentru a-şi unifica gama sub platforma MQB.

În prezent, gamele Jaguar şi Land Rover împart o serie de componente. Printre acestea se numără motorizările, transmisiile, sistemele multimedia, scaunele unor modele şi anumite componente de la interior. Englezii au făcut deja primii paşi în vedere integrării mai multor componente comune în gamă.

Comentarii