lukoil-banenr

Jaguar ia în calcul crearea primului crossover

Nu mai puțin de șase modele vor să lanseze cei de la Jaguar în următorii doi ani. Fie că este vorba de modele noi, facelifturi sau doar motorizări noi, aceștia încearcă să atace mai multe segmente.

Pilot Autoexpert

Unul dintre acestea ar fi un nou crossover pentru grupul JLR (Jaguar Land Rover). E adevărat că Evoque încă este la putere, dar asta nu-i împiedică pe cei de la Jaguar să ia în calcul un crossover. Totuși, lucrurile nefiind bătute în cuie, șansele să vedem un prim crossover semnat de Jaguar sunt de 50%.„Crearea unui crossover nu reprezintă nici prima, dar nici ultima noastră prioritate”, a declarat Adrian Hallmark, directorul general de la Jaguar.

Asta nu înseamnă că nu au apărut și primele zvonuri legate de modul în care ar putea fi produs cel mai mare model de la Jaguar. O variantă ar fi preluarea arhitecturii dezvoltată de JLR pentru a sprijini modele mari, inclusiv Range Rover, dar și pentru următoarea generație de XF și XJ. O altă variantă ar fi îmbinarea platformei de pe Evoque cu o caroserie inspirată de pe XF.

Dar ideile celor de la Jaguar nu se limitează doar la crearea unui crossover. O berlină compactă este de asemenea de luat în calcul. Pe o piață în care berlinele au la bază materiale din oțel, Jaguar vrea să inoveze și să vină cu un model creat în totalitate din aluminiu. Acesta ar urma să fie un competitor pentru Seria 3, Hallmark declarând că „ar putea costa ceva mai mult, dar și-ar merita banii”.

Însă probabil cea mai aproape de adevăr este lansarea unor modele de serie bazate pe conceptele C-X16 și C-X75. Acestea au fost prezentate în 2011 sub formă de concepte, însă la scurt timp au confirmat ideea de a trece la producția de serie.

Așadar, cel puțin pe hârtie lucrurile stau foarte bine pentru Jaguar. Dat fiind faptul că Tata a promis că investește dublu față de anul trecut, ajungând la 1,5 miliarde de euro, Jaguar ar avea toate premisele creări noilor modele. Rămâne însă de văzut câte dintre aceste idei de la Jaguar vor începe să simtă asfaltul în următorii doi ani.

Comentarii