lukoil-banenr

Jaguar planifică lansarea modelului F-Type în versiunea GT de 600 CP

Pilot Autoexpert

Jaguar ar putea prezenta un concept care prefigurează un F-Type de 600 CP în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Vitezei de la Goodwood, astfel precum ediţia precedentă a Festivalului Vitezei de la Goodwood a marcat prezentarea unui prototip al lui F-Type înainte de debutul oficial. Un eventual F-Type de performanţă ar fi echipat cu actualul motor V8 supraalimentat din gama englezilor, dar ar putea veni cu un plus de putere, fiind sugerată o versiune de 600 CP. În această privinţă, reprezentanţii Jaguar au recunoscut că au testat deja versiuni mai puternice ale acestei motorizări.

Cei de la Jaguar spun că lucrează acum la dezvoltarea unor sisteme mai performante de îmbunătăţire a tracţiunii. De la transmisie la sistemul de control al tracţiunii, cei de la Jaguar se străduiesc să ofere mai multă aderenţă pentru modelele cu motorizări V8 supraalimentate, deoarece utilizarea nivelului de putere disponibil este mai importantă decât puterea oferită.

La moment, cel mai puternic Jaguar de serie este XKR-S GT, o ediţie limitată de 50 de unităţi a lui XKR-S, care dezvoltă 550 CP (iniţial figura cifra 30, însă după prezentare oficială şi obţinerea unui număr mare de cereri, englezii au fost nevoiţi să lanseze respectiva ediţie într-un tiraj mai mare). Ea are rol de promovare a mărcii şi de testare pe termen lung a versiunii cu nivel superior de putere a unităţii V8 supraalimentate de 5.0 litri.

Comentarii