lukoil-banenr

Jaguar XF primeşte un diesel extra-econom

Pilot Autoexpert

Deşi nu s-a scurs foarte mult timp de la faceliftul pentru jumătatea carierei a Jaguar-ului XF, pentru versiunea 2014, ce urmează a fi disponibilă în viitorul foarte apropiat în showroom-uri, producătorul britanez anunţă câteva modificări minore.

Acestea se rezumă la două noi nuanţe pentru caroserie şi o serie de îmbunătăţiri aduse actualelor niveluri de echipare disponibile pe berlina britanicilor. La nivel tehnologic, lista îmbunătăţirilor aduce o navigaţie extinsă şi hărţi mai intuitive şi mai exacte (ca răspuns a criticii obţinute în ultimii ani referitor la sistemul multimedia).

Mai important e însă introducerea unei noi versiuni de motorizare, adresată celor care vor să obţină un consum cât mai redus la volanul modelului premium, aceasta fiind o versiune mai eco a motorului diesel de 2.2 litri, denumită „Eco2 engine”.

Axându-se pe eficienţă, unitatea cu patru cilindri oferă o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 9.8 secunde. Consumul reuşeşte să scadă până la 4.9 litri/100 de kilometri, iar emisiile nu vor depăşi valoarea 129 g/km.

Comentarii